Jayhawks-duo med nytt album

Jayhawks-duo med nytt album

Olson og Louris spilte inn albumet Ready for the Flood allerede i januar 2007, men utgivelsen ble ifølge Billboard utsatt for å ikke kollidere med de to Jayhawks-stifternes egne soloalbum. Duoens fellesalbum kommer derfor i butikkene senere i år.

Singer/songwriteren Mark Olson stiftet The Jayhawks i Minneapolis i 1985, og fikk snart med seg gitaristen Gary Louris. De to fant raskt tonen som låtskrivere og harmonisangere, og alt året etterpå kom den selvtitulerte debutplaten.

Olson forlot The Jayhawks etter bandets svært sterke fjerdealbum, Tomorrow The Green Grass, i 1995. Deretter fortsatte Olson og The Jayhawks på hver sin kant, Olson med en rekke anstendige soloplater som December’s Child, og Olson-løse Jayhawks med gode utgivelser som Smile og Sound Of Lies.

Bandet ble lagt på is rundt 2005, og de siste årene har Gary Louris og Mark Olson igjen blitt venner og har spilt en rekke konserter sammen.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.