Alas I Cannot Swim – Knalldebut

Alas I Cannot Swim – Knalldebut

Når man platedebuterer sytten år gammel med såpass ”voksen” musikk som folk/singer-songwriter, har man i grunnen lagt listen høyt. Men det er bare å erkjenne at Laura Marling klarer seg bemerkelseverdig bra på Alas I Cannot Swim.

Som referansepunkter kan det være verdt å nevne folk som Martha Wainwright, Regina Spektor, en ung Sandy Denny og en nedpå Joni Mitchell. Som inspirasjon nevner Laura et navn som Bonnie ”Prince” Billy og det er nok ikke så dumt, det.

De tolv fokuserte og elegante låtene beveger seg delikat inn i hverandre og skaper en helhet som nesten slår pusten ut av deg og Marling har en fin og passe tender stemme som passer som hånd i hanske til de nedstrippede og akustiskbaserte melodiene. Instrumenteringen med akustiske gitarer, piano, trommer og fele og de enkle men gjennomtenkte og detaljrike arrangementene gir fin ballast og nerve til Laura Marlings personlige tekster.

Av låter som bør fremheves er det verdt å trekke frem Ghost, Night Terror, Tap At My Window , Crawled Out Of The Sea og den popvennlige Cross Your Fingers

I all hovedsak fungerer det meste på Alas I Cannot Swim. Selv om ikke alle låtene holder helt mål- det skulle da bare mangle- er låtene av gjennomgående høy kvalitet og selv om tekstene kan virke litt vel pretensiøse og overfølsom for å bi avlevert av en artist i så ung alder, er det bare å ta av seg hatten. Alas I Cannot Swim oser nemlig av kvalitet.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.