Dreaming Out Loud – Hørt det før

Dreaming Out Loud – Hørt det før

Det amerikanske bandet OneRepublic fra storslåtte Colorado har allerede gjort seg bemerket med den Timbaland-remiksede storselgeren Apologize som har sneket seg inn i øregangen til mange popsultne ungpiker og unggutter, så også for undertegnede (som riktignok ikke er helt ung lengre og som mange mener ikke er vel bevart). Riktignok er den fløyelsmyk og enkel, men den har kvaliteter som for eksempel et kraftfullt og effektivt refreng som sitter som et skudd. Og sånt blir man jo litt glad for.

Sangen er skrevet av bandets frontmann, vokalist og produsent Ryan Tedder, som ved siden av å lede OneRepublic, har livnært seg som låtskriver/ produsent for artister som Hilary Duff, Natasha Bedingfield og Jennifer Lopez. Slik blir man selvsagt lagt merke til og unge herr Tedder har nok til salt i grøten og vel så det.

Den storslåtte poprocken OneRepublic driver med kan best sammenlignes med band som Coldplay, Travis og til dels U2. Noen ganger beveger de seg også mot et noe tyngre lydbilde uten at det helt fungerer helt. Best er de når de får roet seg litt ned og Ryan Tedder får satt seg bak pianokrakken og liret av seg de elegante og lett svevende, men noe livløse sanger. Da er de kanskje bedre enn Coldplay om enn bare marginalt. Låtene på Dreaming Out Loud er slett ikke dårlige- de er ikke verre enn det andre band det er normalt å sammenligne seg med klarer å lire av seg- men man har hørt slike viser så mange ganger før og OneRepublic klarer ikke helt å tilføre disse standardlåtene noe nytt

Problemet med albumet er at den inneholder Apologize som med sitt smittende refreng og andre åpenbare popkvaliter får resten av materialet til å høres ut som fyllstoff. Og kanskje det aller største problemet er at låtene er nettopp det?.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.