Sound Your Horn – Sjarmerende og rik på kvaliteter

Sound Your Horn – Sjarmerende og rik på kvaliteter

Jo da, det er fint lite å utsett på den sunnmørske sjarmbomben Hilde Louise Asbjørnsens stemmeprakt. Den klokkeklare og innsmigrende stemmen er absolutt med på å gjøre Sound Your Horn til den gode platen den er blitt. I likhet med forgjengerne Eleven Nights (2004), Birdie Blues (2005) og No Vil Eg Vake Med Deg (2006) holder hun seg fint innenfor jazzen selv om det også er anstrøk av pop i de tolv låtene Hilde selv har hatt ansvaret for.

Det er nedpå, innsmigrende, sjarmerende og lekent, hvor stemmen til sunnmørske Asbjørnsen er det beste med alt. I tillegg skriver hun låter, som selv om de er vel strømlinjeformede og sukkersøte til tider, innehar klare kvaliteter. Det er godt håndverk både fra hun selv og produsent Anders Aarum som har hatt ansvaret for lyden og utført arbeidet på en forbilledlig måte. I tillegg kan Sound Your Horn skilte med gode musikere som Aarum selv (tangenter), Jens Fossum (bass), Klaus Robert Blomvik (trommer) og Jan Martin Smørdal (gitar) samt blåsere som gjør sine ting aldeles utmerket uten å plassere hovedstjernen i skyggen.

Høydepunkter er det i rikt monn og nevnes bør Let’s Stay In, It Ain’t Friday, Sweet Morning og This Winter, bare for å nevne noen.

Litt varierende kvalitet på låtmaterialet er det. Noen låter blir for stillestående, mens andre sliter med å være i overkant sukkersøte og pyntelige. Men i all hovedsak har Hilde Louise Asbjørnsen et godt tak på låtskrivingen. Sangstemmen er det fint lite – om noe – å utsette på.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.