59.59 – En god time

59.59 – En god time

Det Londonbaserte bandet Sian Alice Group er et ferskt band. Dannet for bare to år siden har de allerede i hjemlandet rukket å skape litt furore gjennom sine konserter, de fleste av dem som oppvarmere for Spiritualized. Musikalsk blir de ofte betegnet som typiske ”shoegazere”, men debutalbumet 59.59 (som spiller på platens spillelengde) viser et band som har de musikalske tankene og ideene helt andre steder enn på bakken.

Sian Alice Group beveger seg mange steder samtidig, fra improvisert jazz, space rock, psykedelia til neddempede ballader og folk. Og selv om det sjangermessig spriker i de fleste retninger er det mye positivt å hente på 59.59.

Først og fremst har de en vokalist, Sian Ahern, som klarer å prege albumet og de seksten (inkludert korte instrumentaler) låtene med sin tynne og skjøre, men likevel innholdsrike stemme. Videre har de multiinstrumentalist og låtskriver Rupert Clervaux som en musikalsk pådriver samt et ellers så ressursrikt mannskap med seg. Blant annet hjelper Douglas Hart (Jesus & Mary Chain) og John Coxon (Spiritualized) til med å skape gode musikalske stemninger.

Til tider er låtene neddempet og vakre som for eksempel på As The Morning Light eller medrivende og tunge som på den bluesaktige Way Down To Heaven. Av andre låter på plussiden finner vi blant andre Sleep og Contours Ellers blir det improvisert og jammet over en lav sko. Noen ganger kommer de ut med æren i behold, mens andre ganger sklir det for mye ut og blir for langdrygt og ufokusert. I tillegg går evnen til å improvisere og ”bråke” ut over de fine melodiene som tross alt ligger i bunnen på de fleste låtene.

Men Sian Alice Group er absolutt et nytt og spennende band å se opp for og 59.59 er et album som til tross for noen skjønnhetsfeil og småslurv er vel verdt å sjekke ut.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.