Radiation Refill – Slitsom pop

Radiation Refill – Slitsom pop

Maika som har tatt navnet etter den umåtelige sjarmerende og populære barnetv- serien ”Majka, Jenta Fra Verdensrommet” som var å se på NRK på åttitallet, skal etter sigende ha et godt scenetekke og evnen til å sjarmere konsertgjengere med sin utadvendte pop. Da er det beklagelig at denne sjarmen og spillegleden ikke har smittet over fra scene til plate.

Radiation Refill mangler det meste og først og fremst mangler albumet låter som hever seg over den nokså gjennomsnittlige indiepopen som preger debuten. Det hjelper fint lite at vokalist Aria for så vidt innehar en ålreit stemme og resten av bandet er mer enn habile musikere, når det skorter stort på låtmaterialet.

Det er fint lite som klarer å vekke undertegnedes interesse. Her er det ingen umiddelbare melodier som kan stemples som høydepunkter og det er fint lite av spennende melodier og catchy refrenger. Låtene glir behagelig og greit nok fremover før de rett og slett glir inn i den neste låten uten at de har klart å feste seg nevneverdig på hjernen til lytteren.

Det er lite spenning, intensitet og nerve, langt mellom de uforutsette musikalske vendingene som kunne hevet materialet en smule og som tidligere nevnt langt mellom de store høydepunktene. Anslagene er delvis der, i et riff, en tekstlinje eller en melodi, men som raskt blir skuflet bort på morsomme innfall som bruk av megafon, ventilasjonsrør og annet som langt i fra klarer å tilføre musikken noe som helst. På scenen er det helt sikkert morsomt og effektfullt, på plate blir det bare slitsomt.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.