Från Lust Till Förlust – En amerikansk svenske

Från Lust Till Förlust – En amerikansk svenske

Den svenske sangeren og låtskriveren Aguson har sine største forbilder i amerikanske singer / songwritere som Townes Van Zandt og John Prine og svenske artister som for eksempel John Holm. Med andre ord er det country- og bluegrassinspirerte viser som preger og er utgangspunktet på albumet Från Vinst Till Förlust.

Tekstene, som tradisjonens tro handler om det hverdagslige og det nære, og de nedstrippede melodiene blir drevet frem av en akustisk instrumentering hvor mandolinen, dobroen og felen har fått rikelig med plass. Produsent Lars Märten (Marie Bergman, Pink) har skrudd lyden på en forbilledlig måte og gitt de enkle og jordnære arrangementene rikelig med luft og gjort sitt til at det er mye som fungerer godt på Från Vinst Till Förlust. Hovedpersonen selv har en bra stemme som verken imponerer eller irriterer, men som likevel står brukbart til de enkle men fine låtene.

Låtene er trivelige, men melodien mangler noen ganger det lille ekstra- det ekstraordinære som løfter låtene enda noen hakk mot fullkomne. Litt variasjon i takt og tempo kunne også gjort seg. Resultatet blir derfor slik at noen av låtene blir for anonyme og glir litt for lett inn i hverandre. Men låter som Från Vinst Till Förlust, Tänk Om Tvivlet Inte Fanns, Älskad Vare Den, og Mr Johnsons Klagosång hvor Plura fra Eldkvarn gir finfin Dylansk vokalstøtte, er det fint lite å utsette på.

Alt i alt bør Aguson være fornøyd med resultatet og det er fint å se at det spirer og gror i den svenske vise- og countrytradisjonen. Från Vinst Till Förlust er ingen perfekt plate, men den inneholder nok av positive opplevelser til at den absolutt kan anbefales.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.