Letter From Egypt – Return To Sender

Letter From Egypt – Return To Sender

Letter From Egypt er Morten Harkets første engelskspråklige albumutgivelse siden den gjennomførte og høyst oppegående Wild Seed ble sluppet i 1995. Men hvor Wild Seed hadde låter som A Kind Of Christmas Card, Spanish Steps og en rekke andre låter av høy kvalitet, er det atskillig lengre mellom høydepunktene på Letter From Egypt. Såpass langt mellom de gode melodiene er det at årets utgave av Morten Harket er en særdeles blass og tannløs affære.

Flesteparten av låtene, de fleste av dem med Morten som en av flere låtskrivere, er uinteressante og virker å mangle glød og innlevelse. Det er for så vidt godt håndverk, men når materialet mangler det lille ekstra- det berømte ”noe” – som kan løfte låtene ut av det klamme og altfor trygge voksenpop- soundet Letter From Egypt er altfor preget av, blir det stort sett bare tynn popsuppe.

Men slik blir det gjerne når Kjetil Bjerkestrand står oppført som produsent. Han er en dyktig musiker, bevares, men som produsent og arrangør sliter han. Lyden er tannløs, flat og steril, mens arrangementene er for pregløse og snille og byr på lite utfordringer, verken for Morten eller for lytteren.

Alt dette (og litt til) gjør sitt til at Letter From Egypt blir en uspennende og høyst ordinær utgivelse fra en artist som hadde fortjent bedre. Og selv om låter som , Letter From Egypt og We’ll Never Speak Again er greie nok poplåter, skal det atskillig mer til for å redde helhetsinntrykket på Letter From Egypt.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.