La Puma – Her kommer guttemusikken

La Puma – Her kommer guttemusikken

La Puma med base i Stockholm var så heldige å vinne musikkonkurransen Levis Sound hvor premien var en plateinnspilling under oppsyn av vår egen Knut Schreiner fra Turbonegro. Resultatet er altså blitt til ti låter på den selvtitulerte debuten.

Og de kan sin rockhistorie. For på La Puma har de fylt låtene sine med gitarriff og melodier de har tyvlånt fra band som The Ramones, AC/DC, Cheap Trick, Blondie og på åpningslåten har de gått så langt som å stjele så å si hele Teenage Kicks med The Undertones. Bare at i deres egen versjon heter den Sound Of Players.

Og slik fortsetter det gjennom hele platen og man har liksom hørt det meste før. Det er mye syttitall på La Puma og det er mye stjeling. I grunnen altfor mye. Her er det ikke all verdens originalitet å spore og bandet mangler fullstendig et eget uttrykk. Men det de ikke er i nærheten av å eie i originalitet tar de igjen med en viss sjarm.

Blandingen mellom garasjerock- og hardrock -gitarer og arenarock – refrenger, har utvilsomt noe ved seg. Låtene er fengende, lett å synge med på og gitarriffene lett gjenkjennelige og La Puma gjør seg utmerket på en ølfest med gutta. I hvert fall for en stakket stund. Etter hvert blir mangelen på egenart og nye musikalske vrier og tankeganger påtrengende stor. Og når damene og herrene i La Puma legger seg så tett opp til sine inspirasjonskilder, blir savnet etter originalvaren altfor stor. For hva er vel meningen med å spille kopiene hvis du har originalene i platesamlingen?

Men bevares, La Puma har høy underholdningsverdi og det er vanskelig å ikke la seg rive med på allsangvennlige og ”tøffere en toget” – låter som Sleeping With Strangers, Life’s Too Short Let’s Party, Sound Of Players og Messenger. I tillegg har Knut Schreiners (god bedring) produksjon gitt bandet og platen passe snill lyd uten at det går på æren løs. Jo da, til festbruk er La Puma en (nesten) sikker vinner.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.