All For The Neighbourhood – Kjekke naboer

All For The Neighbourhood – Kjekke naboer

De kan sine ting gutta i bergensbandet Real Ones. De er flinke musikere, de skriver låter det ikke er flaut å nynne til og ikke minst er de et fremragende konsertband. På plate har de vist at de kan og bandets tredje langspiller All For The Neighbourhood skiller seg ikke nevneverdig fra Real Ones’ tidligere utgivelser. Her pøses det på med småfikse arrangementsmessige detaljer, koringer, østeninspirerte temaer og instrumentering og i bunnen av det folkaktige lydbildet ligger de deilige og melodiøse popmelodiene og lokker sommerfølelsen frem.

I hvert fall er hovedinntrykket i all hovedsak positivt, men noen ganger treffer de ikke helt den berømte innertiern. De sliter til tider med fremdriften i låtene og noen ganger lider låtene av for mange fikse detaljer slik at selve melodien blir litt for bortgjemt. I tillegg blir det vokale av og til for ensformig og monotont.

Men, bevares. Her er det likevel mye positivt. Låter som radiohiten Every Dog Has It’s Day, I Will Not Let You Down, Lonesome Town, Tomorrow og Outlaw er små popperler det ikke er vanskelig å like. Videre må det nevnes at produsent Yngve L. Sætre har gjort en god jobb.

Alt i alt er All For The Neighbourhood en gjennomført langspiller med nok av høydepunkter til at den burde ha en lang levetid og til sommerfesten passer den utmerket. Og skulle bandet dukke opp på en scene nær deg bør du gripe muligheten til å se dem i levende live. De er nemlig et fabelaktig liveband.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.