Belvedere – Avslappende kosejazz

Belvedere – Avslappende kosejazz

Belvedere er Beady Belles fjerde album. Denne gangen har Beate S. Lech fått hjelp av India Arie og Jamie Cullum til å fremføre de dype, litt melankolske tekstene. Det løfter albumet. Om det er India Aries nærvær som gjør det, eller bare en tilfeldighet, like fullt har albumet klare innslag av sydlandske rytmer. Spesielt i Boiling Milk kan man høre en litt afrikansk klang. Dette gir albumet et eget særpreg, og løfter det fra en noe monoton stil.

Albumet mangler nok litt variasjon. Sangene flyter litt for mye ut i hverandre, selv om Self Fulfilling med India Arie og Viscous Ocean bryter monotonien for en stakket stund. Dette er to veldig funky låter. På Viscous Ocean er det til og med et innslag av munnspill. Det låter bra! Dessverre faller vi raskt tilbake til det monotone. Dette kan selvsagt gi en deilig ro, hvis det er det man er ute etter i lytteopplevelsen. Da er albumet mer eller mindre en fulltreffer. Spesielt A Touch Of Paradise er en nydelig låt som lar en senke skuldrene og føle roen komme sigende.

Intermission Music, hvor Lech synger duett med Jamie Cullum, er også en flott sang. Cullum har jo en fantastisk jazzstemme, og sammen med Lech blir det rett og slett vakkert. Lech har klart å plukke to artister som hun synger veldig bra sammen med – som har stemmer som passer henne perfekt. Derimot kunne bakgrunnsvokalene godt vært tonet ned en del på enkelte av sporene. De overdøver nesten Lechs vokal, og gir et litt masete preg.

Alt i alt er dette et album som klarer seg godt over middels, monotonien til tross. Avslappende, jazzet, litt soulpreget iblandet noen spennende nye rytmer. Jo da, albumet kan trygt anbefales.

Stine Paulsrud

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.