Partie Traumatic – Kidsa fester med måte

Partie Traumatic – Kidsa fester med måte

Hypestatusen til Black Kids, kombinert med den lettfattelige partypopen deres, har stilt de laglig til for hogg på albumdebuten Partie Traumatic. Her er det alle tiders mulighet til å rive ned alt som bloggere og musikkjournalister har bygget opp i månedsvis, ved å avfeie Partie Traumatic som et overfladisk, lettvint og intetsigende album. Mulig det, men jeg har vært på mang en bra fest som har vært overfladisk, lettvint og intetsigende.

Black Kids prøver ikke å være noe annet enn det de er, og den plettfrie indiepopen med discofot og høy synthfaktor fungerer utmerket til sitt formål. Black Kids lager fest, og jaggu har de ikke tatt med seg sola fra hjemstaten Florida, også. Og for all del, catchy er nok et mer passende ord enn lettvint, der de kan minne om en litt mer tøysete utgave av Pretty Girls Make Graves.

Ta bare crowdpleaseren I’m Not Going To Teach Your Boyfriend How To Dance With You, som har holdt seg forbausende bra til tross for at den nesten har blitt ihjelspilt gjennom hele sommeren. Og det er mange flere lyspunkter å ta av her, mye takket være det totale fraværet av selvhøytidelighet. Blant annet finner vi I’ve Underestimated My Charm (Again), som innehar en herlig tullete avslutning. De faller imidlertid aldri for fristelsen til å dra det hele for langt, og unngår dermed klamme nachspieltendenser.

Partie Traumatic er rett og slett en plate som er vanskelig å la være å like, med mindre du er en real grinebiter med forakt for dansbar indiepop. En sikker vinner på en hver fest dette, med andre ord.

Rune Aas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.