You, Me & Everyone – En god drøm

You, Me & Everyone – En god drøm

«I dreamt it», skriver den godeste Pedro inne i coveret. «When I awoke I was ten years too old», fortsetter han. En ganske grei oppsummering, for You, Me & Everyone er en idérik plate full av kontraster og små overraskelser som man gjerne opplever i drømmer.

Helt blåst overende blir man dog ikke av dette, men tidvis er det en riktig så stor fornøyelse å høre på. Four Tet har tidligere blitt mye nevnt i sammenheng med Pedro, noe som i og for seg er en helt grei sammenligning. Fra et norsk ståsted er det også fristende å dra inn House Of Hiss og Toy i diskusjonen. En kunne kalt det Dust Brothers featuring Jørgen Træen, for den del. For mens folktronicaen og hip hop-beats danner et slags grunnlag, blandes det inn elementer fra frijazz, som gir det hele en litt schizofren undertone.

En kan si at Pedro, eller James Rutledge, som han egentlig heter, er dyktig til å få kontraster til å fungere sammen. I tillegg får han det som i utgangspunktet er avanserte lydstrukterer, ned på et allment nivå. Det er ikke snakk om forenklinger, men heller om smarte omstrukteringer og kombinasjoner. Derfor er You, Me & Everyone passe utfordrende album. Det er tidvis utsvevende, tidvis suggerende, og har samtidig en forholdsvis lav inngangsterskel for den jevne lytter.

You, Me & Everyone er på ingen måte noen dårlig bragd. Samtidig er det lov å håpe at James Rutledge klarer å ta det hele et steg videre på neste plate. Da kan vi kanskje begynne å snakke om Pedro som folktronica-pensum etterhvert.

Rune Aas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.