Live In Gdansk – Nytt livealbum fra Floyd-gitarist

Live In Gdansk – Nytt livealbum fra Floyd-gitarist

En konsert foran 50 000 fans i Gdansk i Polen – av alle land – får en selvsagt til å undre på om David Gilmour noen gang kommer til Norge. Vi får krysse fingrene.

Før Richard Wright døde, ventet mange på en reunion med Pink Floyd, spesielt etter konserten på Live 8 i 2005. Noe som selvsagt betydde mye oppmerksomhet for Gilmours nye soloalbum, On An Island. De som forventet spenning og mystisk, måtte vente. Vi fikk en veldig laidback plate.

En artist som Gilmour kan lett spille seg inn i et hjørne og bli der. Som låtskriver stagnerer han. Med andre ord, vi vet hva vi får. Men vi kan si mye om sistnevnte som artist. Fy søren, en slik feeling med gitaren skal du lete lenge etter!

Konserten åpner med låter fra verdens mest overvurderte album noensinne, nemlig Dark Side of the Moon. Videre går får vi nærmest en fullversjon av albumet On An Island, og her er det akkurat tittellåten som står frem.

Mens disk 1 for det meste består av Gimours solokarriere, inneholder disk 2 bare Pink Floyd-slagere. Her finner vi blant annet High Hopes, Wish You Were Here og Comfortably Numb. Og selvfølgelig er det alltid morsomt å høre Astronomy Domine, selv om Gilmour ikke var medvirkende på The Piper at the Gates of Dawn.

Dette er ikke Pink Floyd, men vi hører uansett kvaliteten i låtene. Dette er også siste utgivelsen med den avdøde Richard Wright, og han er med på å øke kvaliteten på fremføringen.

Musikkverdens kynikere mener nok at dette er en unødvendig utgivelse. Andre kommer til å kose seg med Live In Gdansk. Spesielt med lydkvaliteten.

NB: Albumet gis ut i ikke mindre enn fem forskjellige utgaver.

Thomas Sundstrøm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.