Smear Yor Smiles Back On – Gjennomført og stilsikkert

Smear Yor Smiles Back On – Gjennomført og stilsikkert

Octopudrunk & Arms To Prove It, Tommy Tokyos debut fra i fjor, viste stor potensiale, men var langt fra enhetlig og jevn nok til å nå de helt store musikalske og kunstneriske høydene. Mye av dette er rettet på på oppfølgeren. Låtene holder jevnt over et høyere nivå, produksjonen er mer treffsikker og både Tommy Tokyo selv og det fremragende backingbandet sørger for at Smear Your Smiles Back On både er fengende, original og gripende.

Hvor debuten etter hvert tømte seg for høydepunkter holder oppfølgeren nesten hele veien inn. Det er aldri langt mellom de store høydepunktene og låter som The Circle Must Be Broken, , Long Road Home og Derail And Demise har vedvarende kvaliteter over seg. Lytteren bør også merke seg Tommys evne som låtskriver. Dette er en fyr som synes å være usedvanlig glad i å leke med ord og klisjeer uten at det blir konstruert og påklistret av den grunn.

I tillegg må det nevnes at han også er i stand til å levere et knippe låter som limer seg fast til hjernebarken uten for mye motstand. Og så har han et suverent backingband i Starving For My Gravy i ryggen, da. De korer som guder og spiller på sine instrumenter som om de ikke har gjort noe annet i livet. Det siste er for øvrig også høyst sannsynlig.

Musikken spenner seg fra neddempet folk til storslagne, nesten reinspikka orkestrerte lekne låter og vekselvis – og noen ganger på en gang- hører man ekko av Bob Dylan, Tom Waits, The National og The Waterboys. Bare for å nevne noen.

Selvsagt sklir det ut i det reneste musikalske tøv noen ganger, men med slik lekende poputtrykk som Fredrikstadgutten Tommy omgir seg med må det nesten bli sånn. Alt i alt leverer han varene til ståkarakter og vel så det, og Smear Your Smiles Back On kan fort bli årets norske utgivelse. Det har den i så fall høyst fortjent.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.