When Forever Rolls Around – I overkant pregløst

When Forever Rolls Around – I overkant pregløst

When Forever Rolls Around ble første gang introdusert for det amerikanske platemarkedet i 2006, men får sin europeiske debut i forbindelse med en Europaturné de gjennomfører nå i høst.

Søstrene fra Georgia, USA holder seg nokså strengt til bluegrassreglene og beveger seg kun sjelden utenfor de strengt opptråkkede musikalske stiene tradisjonalistene krever. Instrumenteringen er akustisk og banjoen, felen, mandolinen, ståbass og gitarer av ulik akustisk støpning preger lydbildet. Jentene med Jessica Lovell i spissen synger sine hjerter ut over tradisjonelle temaer og gjør det nærmest prikkfritt. Det er samstemt, sart og vakkert, men også i overkant for pregløst. Det skorter nemlig en god del på låtskrivingen og alt for mange av låtene sklir inn i hverandre uten at de setter varige spor. Dette skyldes i stor grad at malen for denne type musikk og produksjon blir fulgt så å si slavisk.

Produksjonen er også i overkant stram og gir lite spillerom for søskentrioen og deres medmusikere. Det tas litt for få sjanser og litt mer ”villskap” kunne vært på sin plass- det blir for tamt og snilt, noe som ikke gagner albumets helhet. Best er bandet på de altfor få instrumentalene som kvikker en smule opp i det forsiktige og sarte repertoaret. Mer av det på neste plate takk. Ellers er det litt tak i låter som Along The Way, All You Have To Say og Lonesome Feeling

Talentfulle og full av potensiale er The Lovell Sisters likevel og det er bare å håpe på at det er litt større variasjon og musikalsk råskap på neste utgivelse som visstnok er under innspilling.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.