Klart for ny Ukjentfestival

Klart for ny Ukjentfestival

Ukjentfestivalen er et nettverk for lokale artister og band. Festivalen har holdt på i to år, og blir å se under navnet Ukjent 08 på utestedet Garage i Oslo den 24 og 25.oktober.

Ukjentfestivalen ønsker å fungere som et – i første omgang – nasjonalt nettverk for uetablerte band og artister. De ønsker å gi musikktalenter en sjanse til å opptre på respektable scener, samt gi dem en mulighet til å få fotfeste blant konsertgjengere.

Festivalen som har vært arrangert siden mai 2006, har foruten Oslo besøkt Trondheim, Haugesund og Kristiansand.

Festivalsjef Kjell-Gunnar Nilsen forteller at de ønsker å gi musikktalenter en sjanse til å opptre på respektable scener, samt gi dem en mulighet til å få fotfeste blant konsertgjengere. Og svarer slik på spørsmålet om hvilke band kan spille på Ukjentfestivalen?

For alle sjangre
– I utgangspunktet kan alle uetablerte band – dvs. band uten platekontrakt – få muligheten til å spille på en av våre innledende festivaler. Vi får stadig henvendelser av band, og vi er selv aktivt på utkikk etter band vi ser potensial i. Disse bandene må representerer noe genuint og originalt, og vi ser på det musikalske som hovedaspektet.

– Vi er ikke diskriminerende i forhold til sjanger, men setter isteden fokus på bandet som et individ og ser deres potensial i forhold til deres målgruppe. Vi ser etter band som produserer egen musikk, har ambisjoner, spilleglede og sceneutstråling. Så lenge bandet oppfyller disse kravene og ikke har platekontrakt er de innenfor vår målgruppe.

– Ut i fra de kvalifiserende plukker vi ut de bandene vi ser størst potensial i ettersom hvor festivalen skal arrangeres. I første omgang prøver vi å knytte bandene til festivaler nær stedene de kommer fra. Dette gjør vi for å se om bandet eller artisten har evnen til å trekke publikum på hjemmelige trakter, samtidig som at det ofte skaper en god atmosfære på arrangementene.

Landsdekkende festival
I sitt presseskriv i forbindelse med årets Ukjentfestival fortelles det at de har som mål å være den festivalen som besøker flest steder i Norge.

– Forhåpentligvis kan vi arrangere opptil fem festivaler i året, samt en hovedfestival i desember. Hittil har festivalen blitt arrangert seks ganger: tre ganger i Oslo, en gang i Kristiansand, en gang i Trondheim, og en gang i Haugesund. Foreløpig har festivalene vært arrangert over to dager for å inkludere flest mulig band. Gjennomsnittet har ligget på rundt 200 betalende på hver festival, noe vi ser på som positivt med tanke på at vi kun reklamerer med uetablerte band.

Her er programmet for konsertdagene på Garage i Oslo:

Fredag 24. oktober 2008

1. Askungen fra Oslo kl 20.30

2. Breyma Tei fra Oslo kl 21.15

3. Supercraft fra Grålum kl. 22.00

4. Pay Attention fra Bærum kl. 22.45

5. Blue Monday fra Horten kl. 23.30

6. Agate fra Oslo kl.00.15

7. Seed fra Gol kl.01.00

8. Acelsia fra Vestby kl. 01.45

Dørene åpnes kl 20.00
Konsertstart ca kl 20.30

Lørdag 25.oktober 2008

1. Call for Riot fra Oslo kl.19.15

2. Arild Gangdal fra Oslo kl. 20.00

3. Pelsjegerne fra Sørum kl.20.45

4. Peewish Penfriend fra Trondheim kl. 21.30

5. Thelma fra Bergen kl. 22.15

6. Shoot the Breeze fra Hokksund kl. 23.00

7. Gogutadn (Te ho Gommo) fra Gol kl. 23.45

8. Jacks Or Better fra Trøgstad kl 00.30

9. Wolfgang Pop fra Oslo kl 01.15

Dørene åpnes kl 18.00
Konsertstart ca kl 19.00

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.