Into The Wild – Inn i villmarken

Into The Wild – Inn i villmarken

Underlig nok er det 30 minutter lange albumet Eddie Vedders første forsøk på et soloalbum. Og heldigvis er Into The Wild fylt med mer frihet, spillerom og eksperimentale forsøk enn det Vedder er vant med i Pearl Jam. Filmens tematikk gjenspeiler seg i komposisjonene og vi får ingen simple og infantile klisjeer.

Vedder forteller filmens tematikk med folkelig og akustisk nyansering. Med coverlåten og singelen Hard Sun, løfter Vedders store rockestemme en sterk låt til nye høyder. På bestemte låter, som på den flotte Rise, er Vedder skremmende lik Bruce Springsteen vokalmessig. Men i motsetning til Springsteen legger Pearl Jam-vokalisten seg ut på en reise i spandable og interessante eksperimenter med akustiske instrumenter..

Vedder fortjener anerkjennelse for å ikke bruke kommersielle, melankoliske klisjeer. En forbløffende god produksjon – og med Pearl Jam-frontmannens forelskelse i Pete Townshends akustiske improvisasjoner – sitter vi igjen med et album som øker lysten til å oppleve naturen på nært hold.

Thomas Sundstrøm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.