Kenneth Ishak And The Freedom Machines – Nytt band – ny moro

Kenneth Ishak And The Freedom Machines – Nytt band – ny moro

I Oslo er jeg velsignet med god fotball og god musikk, i Moss har de kun ett av to. I takt med mossekråkenes marsj mot forglemmelsen dukker det opp bedre og bedre popplater fra den gamle industribyen.

Kenneth Ishak & The Freedom Machines er et fengende, litt grumsete og alternativt, men først og fremst fin-fint eksempel på dette. Her er det leken singer/songwriter som møter syttitallspop med progressive tendenser. Thom Hell møter Prefab Sprout og den melodiøse siden av The Posies. Med andre ord en relativt variert musikalsk opplevelse. Det er ikke et lettfattelig album eller en skive der alle låtene sitter ved første gjennomlytting. Kenneth Ishak & The Freedom Machines vokser derimot hver gang jeg hører den og oppdager nye sider ved en av høstens fineste norske utgivelser.

You Lived In A World Of Your Own er et forførende høydepunkt, drevet frem med catchy vokal, livlig fele og trøkket i trommene til Jugglo Wall (fra Fatboy). Øvrige oppturer på albumet er åpningssporet The Broadest Avenues og den avsluttende, litt mørke låten som bærer navnet til Ishaks oppvekstområdet i utkanten av Moss; Øreåsen.

Kenneth Ishak & The Freedom Machines er enkelt og greit en flott skive som skal gi undertegnede mye glede i høst. Mens fotballen fyker rett vest serverer Kenneth Ishak oss feiende fin musikk – det være seg som soloartist, sammen med The Freedom Machines eller hos Panorama-favorittene Beezewax.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.