NME fyller 60

NME fyller 60

7. mars 1952 fusjonerte Accordion Times med Musical Express og tok første skritt mot det som etter hvert skulle bli et av verdens mest innflytelsesrike musikkmedier. Allerede et halvår ut i sitt første leveår skrev NME historie ved å være det første britiske musikkbladet med egen singelliste.

Tidlig på 70-tallet var bladet i ferd med å råtne på rot, og salget stupte. Dette førte til en fullstendig omlegging av den redaksjonelle linjen fra ukritiske og trivielle skriblerier til den hippe, kyniske og sarkastiske stilen vi kjenner NME for den dag i dag, og allerede i 1974 hadde NME femdoblet salget og inntatt tronen som Storbritannias mestselgende musikkmagasin. Rivalene Melody Maker, Sounds, Disc og Record Mirror var feid til side. Melody Maker ble for øvrig kjøpt opp av og underlagt NME i 2000, til mange musikkelskeres store sorg.

90-tallet ble en ny storhetstid for NME, som spilte en viktig rolle for britpopens inntog i tomrommet etter grungen. I nyere tid har internett blitt en stadig viktigere del av New Musical Express. Nettsiden NME.com ble startet i 1996, omkring ett år etter Panorama.no, og regnes i dag som verdens største musikknettavis.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.