Toxteth – Finfin pop

Toxteth – Finfin pop

Med klare inspirasjonskilder som The Beatles, The Byrds og de aller fleste andre klassiske popband som begynner på b ( ifølge egen forskning begynner alle de beste og mest innflytelsesrike band på b), byr Number Seven Deli på deilig popmusikk stilsikkert og pent fremført og med klar vekt på melodisk snert og utsøkt koring. Og slikt er utroligt vanskelig å mislike. Og det gjør man da heller ikke.

Det hele er utsøkt fremført av et band som nærmest må regnes som veteraner innen faget. Produksjonen, av bandets gitarist og co-låtskriver Rune Berg, er klokkeklar og pen, vokalen til Johnny Palmar Hide er utmerket og låtene er stort sett medrivende og melodiøse. Håndklappene er hjertelig tilstede og koringene utsøkte. Altså veldig The Beatles, men det finnes også sterke hentydninger av Crosby, Stills, Nash (& Young) og andre vokalsterke innslag fra den amerikanske vestkysten.

Noen ankepunkter finnes det. Det hele blir litt for snilt og pent til tider, arrangementene litt stillestående og noen av låtene sklir litt for lett i hverandre og gjør det vanskelig å skille dem fra hverandre. Litt røffere kanter hadde gjort seg her og der for å bryte litt med tempoet som preger de fleste av melodiene. Men stort sett fungerer de ti låtene fint og gjør Toxteth til en trivelig lytteropplevelse.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.