Clockwork Angels – Et episk adrenaline-kick

Clockwork Angels – Et episk adrenaline-kick

Clockwork Angels følger en ung manns ferd gjennom en frodig, fargerik verden full av steampunk og alkymi, der han må velge mellom kaos og orden i sin søken etter lykke. Historien byr på fortapte byer, pirater, anarkister, eksotiske karneval og en klokkemaker som forlanger presisjon i alle aspekter av ditt liv.

Bandet har i alle år vist utallige kvaliteter i rytmer og undertoner som blander seg sammen og blir en utrolig god komplett lyd. Caravan og BU2B fikk vi for riktignok høre på livealbumet Time Machine, men det er først her de er tilgjengelige i sitt rette element som fullverdige studioversjoner.

Det bringer lytteren på en mer tromme, bass og gitarorientert gjennomgang, med synthesizere plassert bakerst i rekken hvor mange fans mener den hadde sin vesentlige plass. Til tross for fokus på bandets tyngre side, er albumet fortsatt veldig dynamisk og variert. Sammenligningen mellom tidligere trofeer er altså ikke å komme utenom.

Tittelsangen er et konsept i seg selv. En dynamisk tur med vri og vendinger og en storslått finale. Som bandets tidligere katalog, er låtmaterialet derimot innadvendt som krever sitt, men med tiden viser seg å seire på flere fronter. Herr Lee’s bass er høy i miksen, kanskje mer enn forgjengerne, noe som gleder musikkhjerter hvor den skal være sentral. På den utrolige syv minutter lange The Garden er stemmen mer nyansert og følelsesmessig dokumentert.

Singelen Headlong Flight har en enorm rytmeseksjon, med intellektuelle basslinjer og utsøkte overganger. Kanskje albumets beste spor Seven Cities Of Gold, som har et monsterriff ved gitarist Alex Lifeson og funky bass-spill som pirrer nysgjerrigheten.

Den flotte produksjonen gjør det for en absolutt fenomenal plate som treffer hardt på første lytt, og har mye mer dybde å by på etter flere gjennomganger. Albumet er et av deres sterkeste tekstmessig og som konklusjon har prog-rock trioen utgitt sitt beste album på 30-år.

Rock and Roll Hall of Fame, hører du meg!?

Thomas Sundstrøm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.