Memory Lane – Karrierebeste?

Memory Lane – Karrierebeste?

Rogalandsgutten og hans medmusikanter debuterte i 2006 med den aldeles glimrende Love’s Comes To Town og fulgte opp med den vanskelige andreplaten Sad & Happy Sing – Longs to år etter. Han og bandet befinner seg i skjæringspunktet mellom nokså tradisjonell country og sval amerikansk folk – et sted Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars for øvrig ser ut til å trives utmerket.

Memory Lane er ikke et feilfri album, men det er heller ikke langt unna. Han skriver personlige og nære tekster om det skjøre livet, han synger utmerket og han har et aldeles feiende flott band i ryggen. Tredjealbumet mangler kanskje de helt større høydepunktene- de store høydarene som hever låtene til klassiker nivå, men dette tar han og bandet fint igjen på jevnhet, nærhet, ærlighet og en spilleglede som nærmest tvinger seg ut av høytalerne og inn i stuen til undertegnede.

Og nevnte jeg bandet? De MÅ fremheves. Med bakgrunn i utmerkede musikalske konstellasjoner som Tønes, I Was A King og Skambankt og med spisskompetanse på sine respektive instrumenter leverer de varene og vel så det. Spesielt må strengevirtous Erlend Aasland og medvokalist Anne Bekkeheien som på åpningslåten Sometimes The Rain Doesn’t Stop setter standarden navngis.

Ellers er kvaliteten som nevnt høyt både musikalt og låtmessig. Litt større variasjon i tempo og musikalsk uttrykk kunne kanskje vært på sin plass, men bevares. Memory Lane er Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars karrierehøydepunkt.

Inspired By Life – Created With Love – Listen To It With Your Heart lyder det på platecoveret. Yes. Indeed.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.