Flere betaler for musikkstrømming

Flere betaler for musikkstrømming

Koronakrisen har ikke ført til at folk sier opp Spotify-abonnementet sitt. Tvert om, faktisk.

Stadig flere nordmenn betaler for musikken.

58 prosent av respondentene i aprilutgaven av undersøkelsen The Polaris Nordic Digital Music Survey 2020 oppgir at de betaler for et musikkabonnement á la Spotify, Apple Music eller Tidal. Dette er en liten oppgang fra desember 2019, da 56 prosent betalte for musikkstrømming.

– Det har blitt spekulert i bransjen både i Norge og internasjonalt om hvordan korona-situasjonen har påvirket musikklytting på strømmetjenester. Nå har vi svaret. Vi ser en svak oppgang i musikklytting, og vi er glade for å melde at det faktisk er flere som betaler for et musikkabonnement enn det var før pandemien, sier kommunikasjonssjef i TONO, Willy Martinsen, i en pressemelding.

Undersøkelsen er utført av YouGov for de tre nordiske rettighetsorganisasjonene TONO (N), Koda (DK) og Teosto (FIN).

Økningen omfatter alle aldersgrupper, men er størst blant de som er mellom 18 og 20 år.

– Det vi ser er at betalingsvilligheten går opp signifikant i de aldersgruppene som fra før hadde flest brukere av betalte musikktjenester, men det er også oppgang generelt, sier Martinsen.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.