By My Side – Syden-pop!

By My Side – Syden-pop!

Tenk deg at du sitter i baren på Sunshine Beach. Solen steiker og svetteperlene renner sakte men sikkert ned fra pannen som små klinkekuler, du nyter en kald, leskende limonade mens du bak dine mørke solbriller, småsjenert, titter på alle kroppene på stranden og har en glimrende ferie. Men det du ikke legger merke til der og da, er at fingrene dine helt ubevisst trommer takten til låten du hører i bakgrunnen. Du har hørt den før, men den har ikke festet seg ordentlig i hukommelsen ennå, men det vil den. Når du om to-tre måneder plutselig får høre den samme låten hjemme i gamle moder Norge, vekkes alle minne tilbake fra sydenferien du var på. Du er med andre ord blitt påvirket av det såkalte «syden-låt-syndromet». Låten du hørte hver dag i syden, men ikke synes var noe å skrive hjem om, er nå plutselig, fra intet, blitt en viktig del av minnet ditt fra de herlige dagene i syden, og låten blir jo da også automatisk meget bra fordi du forbinder den med noe positivt. Mourin har laget en slik låt, og kalt den By My Side.

Jeg vet ikke noe om Mourin sin fortid, men jeg er så frekk at jeg tør å si noe om hans fremtid. At han blir en døgnflue er jeg meget overbevist om, hvis han i det hele tatt kommer så langt i utviklingen. Han fremfører en helt vanlig pop-låt, og første gang jeg hørte den tenkt jeg søreuropeisk, og etter nærmere lytting bestemte jeg meg; syden-låt. Singelen består av tre forskjellig versjoner av låten, som for meg er så og si helt like. Låten er helt grei, helt tom, helt uten mål og mening, men kan høres av alle, når som helst og hvor som helst, men jeg skal ikke stikke under en stol at den til tider kan fenge med et greit refrenget som den har.

Men, her hjemme på berget kommer den på feil årstid. Enten burde den kommet for 5-6 måneder siden, eller så burde plateselskapet ventet 5-6 måneder med å gi den ut her i Norge. Dette er en middels-dårlig sommer-låt som ikke vil ta av hos oss på denne tiden. Det er kaldt ute, og vi har nisseluen godt trukket ned over ørende for slik musikk som dette, og kanskje er det like greit også.

Pål Endre Eriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.