Rånnyen Og Kveitebollen – Bygdehumor fra lokalet…!

Rånnyen Og Kveitebollen – Bygdehumor fra lokalet…!

Jeg kan kanskje ikke si det om akkurat The Julekalender, da tilsynelatende hele Norges befolkning gikk bananas – men jeg tror at det var unntaket! Vinskvetten (tidl. Salhusvinskvetten) er tilbake med ny strileplate, og morsomhetene deres faller dessverre ikke særlig heldig ut for undertegnede, uten at jeg skal påstå at min sans for humor ligger på et annet nivå enn hva vi får servert her. Jeg skal allikevel innrømme at jeg kan forstå at mange faller for denne folkelige bygdehumoren.

I revysammenhenger pleier denne type stoff å fungere bra, noe vi dessverre sjelden ser vellykket overført til plate. På Rånnyen Og Kveitebollen (hvor tar de det fra?) beviser gjengen forsåvidt at de er i besittelse av dyktige tekstforfattere, og det er kanskje ikke så veldig mye å utsette på de musikalske kvalitetene heller. Det er bare det at stoffet neppe vil appelere til folk bosatt andre steder enn i Bergens nabokommuner. Jeg får en følelse av fredagskveld foran TV’en med Norge Rundt, evt. lørdag med Tore På Jordet, eller det verste; småkvalme Fest På Lokalet-sendinger fra NRK Hordaland! Sikkert moro for noen, mens for andre blir dette dessverre aldri mer enn enda en strileplate uten appell!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.