Bortom Det Blå – Så där, va?

Bortom Det Blå – Så där, va?

Forskjellen på Bortom Det Blå (som forøvrig er hennes fjerde albumutgivelse) og de andre, er at denne produksjonen er mer variert; ikke bare visepop ikledd latinamerikanske rytmer, men også «do-wop-pop» og nakne arrangementer med strykekvartett. Nettopp variasjonene er med på å «gjøre» denne platen! «Nå har vi det koselig, kjære!» vil nok være en gjennomgangskommentar i mange hjem når Ekdahl trenger ut av høyttalerene. For det er koselig. Gjør seg helt klart som bakgrunnsmusikk i intime situasjoner á la «first date», men gjerne også når man vil slappe av f.eks. med avisen.

Platen åpner med tittelkuttet som er en vel og bra visepop av typen melodi med et fengende refreng. Forøvrig blitt spilt mye på radio! Lisa har alltid vært opptatt av kjærlighet i sine tekster, mn på denne platen går hun også et steg videre. Hun mister alle hemninger i Två Lyckliga Dårar. Her møter vi en forførerisk Lisa Ekdahl. Her beretter hun hva hun skal gjøre med «deg». Blant annet: «- Ge mig mer, gjör en hungrig mätt. Om du hungrar – öppna munnen kära du. Ta emot vad jag vil ge – utan krav, utan tabu…». Sa jeg forførende? Faktisk veldig bra! Det latinamerikanske preget som alltid har fulgt Lisa kommer best frem i Hyenorna Skrattade, Gammerna Log. Dette er skikkelig «riva»; fengende tostemte gitarer og trompet gjør susen. Muntert og givende. Vil du lære og danse rumba? Da er Sakta, Sakta et bra pensumspor! Riva! Cirklar er melodiøst og flott! Det mest takket være den medvirkende strykekvartetten. Enkelt, men likefult bra.

Albumet inneholder også direkte dårlige spor. Et eksempel på dette er Jag Vill Ha Dig Kvar. Uff og huff; slitsomt og grenser til falskt! Gå Dit Ifall Du Minns er rett og slett bare kjedelig. Teksten her veier derimot litt opp. Når status skal gjøres opp blir konklusjonen fifty-fifty; den ene halvparten bra og den andre dårlig. I ny og né kommer jeg nok til å plukke frem denne CD-platen , men det blir med lett utsiling ved hjelp av fjernkontrollen.

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.