På Svai – Med ordet i sin makt

På Svai – Med ordet i sin makt

Innspillingen av På Svai er gjort på hytta til Eidsvåg på Geilo. Nok en gang er det Håkon Iversen som er produsent. De som forventer en rocka utgave av Bjørn Eidsvåg blir solid skuffet. For tvert imot, dette er en rolig og lun visepop plate. Åpningssporet På Svai er vel det eneste sporet med antydning til småtrøkk. Her stiller han et kritisk spørsmål til alt mas og jag i det moderne samfunnet (dette tema er forøvrig en rød tråd platen igjennom). Det tas i bruk metaforer fra båtterminologien. Jeg er helt enig med Bjørn; vi stresser for mye! Så følger kun et stort knippe med rolige visepop melodier. Tre Minutt er en utrolig bra og realistisk skildring av noe som hender hjemme hos Ola og Kari Nordmann; de koser seg med en god flaske vin og skal avslutte det hele med… – så skjer det: ungene banker på den låste døren. Er sulten, vil ha oppmerksomhet etc. Det ble ikke tid denne gangen heller, bare tre minutt! Bra!

Tapte Gylne Tider er en utrolig bra komposisjon på alle måter. Musikalsk sett en herlig sekvens av en låt som seiler sin egen sjø. Gitarspillet til Eivind Aarset krydrer låten og gjør den ekstra god. Teksten er bare så vellaget og slår meg midt i hjerterota. Hvem skulle ikke ønske å gå tilbake i tid å oppleve tapte gylne stunder som tiden har tatt i fra oss! Nok en fabelaktig dyptekst av hr. Eidsvåg om tiden som løper. I klasse med hans velkjente Eg Ser. Bravo! Min Båt Er Så Liten er på en måte en moderne salme. Mannen har ordet i sin makt. En sann og stor retoriker! Denne appellerer virkelig til følelsene..

Rolige viser/sanger preger klart denne utgivelsen. Det kan i lengden faktisk bli for rolig. Du kunne gjerne ha spritet det hele opp litt innimellom med låter à la Vertigo, Bjørn! For å få en brytning i konseptet mener jeg. Det er bare sunt med litt variasjon! Rita Eriksen sin medvirkning på denne platen smaker fugl. Hun utfyller Eidsvåg perfekt på de spor som hun medvirker. Enten det da er i form av duett som på Tre Minutt eller som kordame på Angora- mjuk Natt. Hun er helt klart med på å dra lasset!

På Svai avspeiler en musikalsk trygghet, det skal du ha! Absolutt en bra utgivelse, men så var det dette med litt variasjon da Bjørn Eidsvåg…!

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.