Read My Lips – Vel blåst!

Read My Lips – Vel blåst!

Hos det «kommersielle» publikummet slo han igjennom i 1992. Da gav han ut albumet Tour De Force. Dette tok virkelig av her på berget; 140 000 eksemplarer taler for det! Dette albumet bestod vesentlig av poplåter. Platen fikk forøvrig en velfortjent Spellemannspris.

På Read My Lips tar Antonsen et steg videre i og med at låtmaterialet er spesialskrevet for dette prosjektet. Vi finner bla. kjente navn som Torstein Flakne, Frode Alnæs og Anne Grethe Preus blant låtskriverne. Spennende…!

Det starter fengende med King For A Day, og han vet absolutt hvordan han skal håndtere dette instrumentet. Hold Me Close gir en viss antydning til frysning på ryggen; han spiller jo sååå rent! Spekteret i stemmen på hans trompet får vi servert på Things About You. The Girl I Love er også veldig vakker! Når Ole Edvard drar den frem (trompeten altså!) ved en romantisk anledning og fremfører denne smelter hun nok. Passion er en klokkerén og nydelig tolkning av Bobby Icon`s melodi!

Lukk øynene og nyt. Midnight passer helt klart som en «go`natta vennen, sov godt-melodi». Det er vakkert, du blir døsig, vil sove…! Ole Edvard følger deg inn – inn i drømmeland. Det er så fredelig og behagelig der. Meget bra! Er du i drømmeland etter Midnight, våkner du definitivt av Read My Lips (tittelkuttet)! Dette er albumets «bråkelåt» som passer bra på et vorspiel hvor det er i ferd med å ta helt av. Låten har mye bluesrock i seg. Kanskje litt bråkete, men du verden som det svinger!

Er du interessert i en plate med varierende låtmateriell som sier klasse er dette absolutt noe for deg. Er du derimot en av de som sier: «Ikke f… om jeg vil ha noe tompetmusikk i mitt hus!» Gi mannen heller en sjanse! Det vil du ikke angre på! Stunder hvor Read My Lips vil gjøre nytten dukker nok opp.

Icicles er en enkel og harmonisk avslutning på en melodiøs plate som beviser at Ole Edvard Antonsen har fått en gave fra oven; nemlig det å beherske trompeten på en absolutt fabelaktig måte!

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.