The Book Of Secrets – Celtic soul sister.

The Book Of Secrets – Celtic soul sister.

The Book Of Secrets er kanadiske(?) Loreena McKennitts syvende album, men likevel for undertegnede et forholdsvis nytt bekjentskap. Loreena beveger seg i grenselandet mellom world music og new age, mens hun samtidig refererer bevisst til hennes keltiske og tradisjonelt irske røtter. Det kan virke enkelt å sammenligne henne med Enya, men i så fall i en mer avansert og mer innholdsrik form.

Arrangementene er både er både oppfinnsomme og lekne i sin form, hvor det til og med lekes med arabiske rytmer (Marco Polo). The Book Of Secrets har mange indre kvaliteter, men jeg savner det lille ekstra som skulle gjøre dette til et minnerikt og bemerkelsesverdg produkt. Det har etterhvert dukket opp svært mange aktører som opererer i samme sjanger, og det skal mye til for å skille seg ut, noe heller ikke McKennit makter 100% her.

The Book Of Secrets er allikevel utvilsomt en på mange måter vellykket plate, og det er bare en liten «piff» som skal til for å gjøre platen unik. Men, du vil sannsynligvis ikke angre på en investering dersom du fra før av liker artister som Dolores Keane og Enya, og særlig hvis du ønsker en liten utvikling særlig på sistnevnte!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.