Accept The Signal – Støy kan være vakkert når det er satt i system

Accept The Signal – Støy kan være vakkert når det er satt i system

Musikalsk sett er de sannsynligvis nærmeste slektning til Lo-Fidelity Allstars (som de også har vært på turne med), men har gått i skole hos såpass forskjellige «læremestre» som The Stone Roses, Mercury Rev og Cabaret Voltaire.

For å gjøre unna det grøvste umiddelbart, så har Regular Fries gjort leksen sin; de leverer et imponerende debutalbum, som sakte men sikkert kryper innunder huden på deg. Det kan føre til en lett form for avhengighet; man får rett og slett lyst til å høre platen igjen etter gjennomspilling.

Regular Fries er i likhet med sine nevnte «lærere» flinke til å organisere lyder, noe som hos andre artister ofte kan bli plagsomt. De blander tradisjonell gitar/bass/tromme-sett med mer avanserte «instrumenter» (om man kan kalle det for det, for egentlig er det basert på opptak av rare lyder), og blander det hele med fiffige effekter og seige rytmer. Forrige gang vi hørte et vellykket forsøk på denslags var på Mercury Revs suverene fjorårsalbum, Deserter’s Songs. Til tross for visse likhetstrekk i formelen (og det faktum at Mercury Rev faktisk har reprodusert sporet Anno Domini #1)er det likevel ikke riktig å sammenligne dem med Regular Fries, fordi det her handler om en helt annen uttrykksform.

Når så alt dette brukes i kombinasjon med sterke komposisjoner som her, blir resultatet faktisk ganske så imponerende. På et vis får Accept The Signal meg til å føle at det er omtrent her The Stone Roses burde ha befunnet seg i dag, hadde de ikke rotet seg fullstendig bort etter deres flotte debutplate fra 1989. La oss krysse fingrene for at Regular Fries passer seg for å gå i den fellen!

Accept The Signal inneholder ellers alt fra klare hitkandidater som Dust It, King Kong, The Girls og Dream Lottery, via det mer ubeskrivelige (som i akustiske Supposed To Be) til mer abstrakte ting som «noisekiller’n» Welcome To The Brainwash. Hva mer kan vi forlange av en debutant? Regular Fries er definitivt et navn det skal bli interessant å følge fremover. Merk deg mine ord!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.