Republica – På tide med Blondie revival?

Republica – På tide med Blondie revival?

Musikalsk sett låter ikke det legendariske new wave-bandet og dagens «tech wave»-vidunder så voldsomt likt, men jeg kan motvillig forstå sammenligningen. De parallelle linjene(!) ellers, strekker seg ikke lengre enn til én fellesnevner; new wave musikken fra skillet mellom 70- og 80-tall.

Republica har tatt tak i det som engang var nytt og trendskapende, og gjort det til sitt eget i en moderne «teknologisk» innpakning. Republica har fått til det som ikke synes å være mulig for et ordinært britisk band, nemlig å selge drøssevis med plater i USA. Ved siden av Bush, er disse to de største britiske eksportartiklene til USA om dagen (vi snakker da utelukket musikk!), og ingen av dem ser ut til å få slå rot i hjemlandet – foreløpig!

Dette er ganske unikt, da Republica på ALLE måter låter sær-britiske, og frir tilsynelatende i utgangspunktet ikke til amerikanerne i det hele tatt! Like merkelig er det at dette ikke har slått bedre an i hjemlandet, som vanligvis vet å verdsette sine egne særbritiske pop-fenomener!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.