Kjære Landsmenn – Bjelleklangs Beste – Bjellene ringer ikke for meg!

Kjære Landsmenn – Bjelleklangs Beste – Bjellene ringer ikke for meg!

Billy Joel, Bob Marley, The Bangles, George Michael og UB40 er noen av de som er blitt «plagiert» av Bjelleklang. Mange har sansen for dette og synes det er både morsomt og hørbart. Jeg tilhører den andre siden; synes det er banalt og grenser til det barnslige! Det betyr ikke at jeg ikke har humor, tvert imot! «Rompeballene disser når jeg går….» , «..for snurrebassen den må jeg bruke speilet for at jeg skal kunne se..» er jo fryktelig morsomt da!

Guttene virker å være opptatt av å «spotte» gudstroen. Jeg tar meg ikke nær av det, men det er nok av dem som vil gjøre nettopp det. Mercedes Benz (J. Joplin) er fryktelig dårlig både musikk- og tekstmessig; «Åh Gud, gi meg en Mercedes Benz… den kan kompensere for min impotens. Åh Gud gi meg en tv på do, osv.». Dypt! De Beina De Beina og Jonas I Hvalfiskens Buk er heller ikke akkurat låter som slår an i bedehusbygder. Det hele blir for banalt og patetisk. Det å «kødde» med gudstro er visst kjempeartig.

Gummihatt og Rød Rød Vin er spor som til en viss grad funker. Det svinger og gutta avslører at de faktisk er veldig musikalske. Acapellamessig er de ganske dyktige – det skal de ha! Her er Sukat I Ævva et godt eksempel. I fjor sommer fikk de et stort salg og masse spilletid på radioen med Gud, Hvor Du Er Deilig. Dette er Bjelleklangs «klassiker». Enkelt og fengende, så enkelt at selv kraftig berusede personer henger med på refrenget. Det vil være løgn å si at jeg ikke har sunget med på denne. Men jeg hadde ikke noe valg , den ble jo spilt over alt i fjor.

Majoriteten av innholdet på Kjære Landsmenn-Bjelleklangs Beste er direkte lavmål! De tror nok at vi ligger krøller oss i latter når vi hører på.

Mange synes nok at dette er utrolig morsomt, men smaken er som alle vet som baken; delt. Jeg tilhører den halvdelen som rister oppgitt på hodet av dette! Gi gutta et mer seriøst låtmateriell og jeg garanterer at det vil virke positivt på sjerneskalaen. For potensiale er absolutt tilstede!

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.