Reload – Better than you!

Reload – Better than you!

Denne oppskriften gjør nettopp Metallica til noe utrolig genialt! Superlativene mine må bare finne seg i å måtte stille seg i kø…! Forresten, det er ingen vits i å begynne en oppramsing av endeløse promisiøse lovprisninger. Metallica fortjener bedre, og dette albumet er rett og slett fenomenalt!

Jeg ramser ikke her opp Metallicas historie, da den nok er velkjent for dem som er interessert. Men, det faktum at disse gutta har holdt det gående i mer enn tyve år sammen (ikke fullt så mye på tidspunktet dette ble skrevet, red.anm), gir dem en viss kredibilitet. Bandet har overlevd alle de svingninger som har kassert alle de andre «store» på glemselens hauger av knokler…! Metallica har alltid vært tro mot sin stilart, med unntak av Load som har fått æren av å frekventere CD-spilleren min i det siste. Dette var forøvrig en vri som falt meg tungt for brystet! Men med Reload viser Metallica nok en gang at du trygt kan plassere CD’en i spilleren for å nyte et nytt stykke Metallica!

Paradoksalt nok er det mulig å sette fingeren på én ting: mangelen på provokasjon! Det hele bli en anelse for veltilpasset – noe som samtidig kan være forklaringen på at «alle» liker Metallica om dagen! Det var liksom litt råere før i tiden, når gitaristene kjempet mot hverandre som rabiessmittede hunder!

Reload er også en «herlig» plate som skulle kunne dempe julestemningen noe! Kjøp den, og benytt samtidig sjansen til å komme deg bort fra nisser, julepynt og alt det andre hysteriske som hører julen til! Metallica har heldigvis fremdeles mye å gi, og det med sitt syvende studioalbum! Det var andre saker enn da Load kom, da selv «fuhrer’n» i huset var av den oppfatning av at «dette går jo an…»! Slutten var heldigvis ikke så nær, og det er heldigvis lov å ta feil…!

Tryggve Tønneberg

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.