Viaggio Italiano – Såpeopera!

Viaggio Italiano – Såpeopera!

Tradisjonelt nok har Andrea Bocelli valgt de velkjente ariene som vi finner på alle tenorers reportoar. Her kan vi blant annet høre Nessun Dorma, O Sole Mio,Una Furtiva Lacrima og Ave Maria. I tilleg har han tradisjonen tro med en rekke italienske sanger samt en julesang. De kjente ariene var datidens slagere som ble markedsført ved at folk sang dem etter å ha sett en forestilling. Bocellis versjon vil helt sikkert også bli en salgssuksess. Her er ingenting nytt, ingenting originalt, men han har en vakker stemme, det skal han ha!

På tross av dette ble jeg skuffet etter å ha hørt platen. Det jeg hørte var en teknisk god stemme som sang vakre sanger jeg kjente fra før. Det er likevel noe som manglet. Han legger ikke noe igjen av seg selv på denne innspillingen. Andres versjoner av de samme ariene får det til å vibrere mellom skulderbladene. Særlig Jussi Bjørligs versjon av Una Furtima Lacriva er uutholdelig vakker.

Jeg håper at Bocelli vil bli modigere og mer sjelfull slik at ikke den neste platen blir like pregløs som denne. Det holder ikke med en vakker stemme, det er det mange som har!

Anne Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.