Older & Upper – Like lekkert som før, men friskere i formen!

Older & Upper – Like lekkert som før, men friskere i formen!

Du kan si hva du vil om George Michael. Kall ham en klyse, kast all den dritt du kommer på i forbindelse med hans fortid i Wham!, og bruk hans tidligere platecovere som skyteskive…! Uansett hva du måtte mene, kan du ikke skyve innunder en stol at mannen har talent! Det var først og fremst Listen Without Prejudice Volume One et hederlig bevis på (forøvrig kåret som Årets Album 1990 her hos oss), mens også Older har mange kvaliteter. Older har nå blitt nyutgitt under navnet Older & Upper, og er egentlig bareOlder (som den var) i ny innpakning med vedlagt bonus-CD kalt Upper. Denne består av remixer fra singlene samt to nye låter. Albumet har m.a.o blitt dobbelt, bestående av to separate CD’er.

Det skal muligens noe til for folk flest skal oppfatte George Michael som en spesielt original artist. Men vær klar over at han på mange måter har vært en av de viktigste trendsetterne hva populærmusikk angår på 90-tallet. Goggen (populært navn på fyren her i redaksjonen) gjør sine ting med en fantastisk innlevelse og dyktighet som få gjør ham etter. George Michael er profesjonell, og han vet selv at han er sjef! Utallige kopister prøver til enhver tid å ta hans plass, men ingen har hittil klart å skyve ham ned fra sin trygge trone. Det kan bare begrunnes i én ting: TALENT!

Michael har alltid hatt taket på hvordan en god ballade skal bygges opp, og beviser også på Older at han er en mester på området. Samtidig har han etterhvert blitt en mester i å lage fengende soulpop-låter. Upper konsentrerer seg mest om hans mer dansbare materiale, og vi får svært trendy versjoner av Fastlove, Spinning The Wheel, Star People og The Strangest Thing. I tillegg har det blitt gjort plass til to nye låter (dvs. de er ikke inkludert på den opprinnelige utgivelsen): You Know That I Want To og Safe. Remixversjonene har vært utgitt i singelformater tidligere, og blir dermed kanskje ikke en ny opplevelse for fansen, mens for andre er dette materialet for første gang samlet. Ingen av miksene er drastisk endret i forhold til originalene, men samtlige fremstår i friskere og mer dansegulvvennlige versjoner. Alle sporene kler ansiktsløftingen godt, og skal du ha fest og bare MÅ spille George Michael, kommer du nok ikke utenom denne utgivelsen!
For alle som derimot investerte i Older da det kom ut i fjor, kan bare sitte der og føle seg snytt…! Alternativet er å gi bort ditt eksemplar til en god venn, og heller bruke noen ekstra kroner på Older & Upper. Dyrt for deg, men til glede for så mange…!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.