Left Of The Middle – Topp fra «down under»

Left Of The Middle – Topp fra «down under»

16 år gammel ble hun plukket ut for å reklamere for en japansk tyggegummi. Senere fikk hun en to-ukers gjesterolle i den populære australske såpeoperaen Neighbours. Rollen hennes ble så godt mottatt at det hele endte med at hun ble værende i serien i to år.

Sangtalentet har hele tiden vært intakt. Men det var først når hun møtte det tidligere Cure-medlemmet Phil Thornalley og Radioheads producer Nigel Godrich at det begynte å skje noe. Sammen har de utviklet en sound som er fartsfull, fengende og ikke minst spennende! Resultatet foreligger gjennom albumet Left Of The Middle.

Torn går som en farsott gjennom Europa for tiden, både hva salg og spilletid i eteren angår . Låten er forøvrig skrevet av Thornalley. De fleste av dere husker sikkert akkurat den samme sangen med Trine Rein for et par år tilbake. Men Rein var ikke i nærheten av samme suksess som Imbruglia.

Platen er et fengende produkt som appellerer til et kommersielt marked, og la det være sagt før vi går videre; Torn er langt i fra den beste låten på platen. Ergo betyr det at vi her har å gjøre med et meget bra produkt! Etter noen gjennomhøringer er det helt klart at det hele har noe Alanis Morissette over seg. Den samme sounden er der.

På enkelte kutt er nærmest stemmen til Imbruglia identisk med Morissettes, samtidig som låtoppbygningen er det samme! Beskylder ikke Natalie for å plagiere, men likt er det nå dog! Big Mistake, Wishing I Was Here, Don`t You Think og One More Addiction er alle låter som matcher Morissettes nivå.
Videre har Leave Me Alone et herlig Björk-sus over seg. En meget bra låt som bidrar til at variasjonen dominerer postivt. Det blir også servert et par rolige låter, her må nevnes tittelkuttet Left Of The Middle som er en utrolig flott ballade!

En rå popplate er en dekkende beskrivelse av dette produktet. En ung dame som virkelig vet å sparke godt fra seg! Natalie Imbruglia er et funn, det hersker det ihvertfall ingen tvil om). Mye av æren må hun dele med gutta i studio. (les;Goldenberg, Thornalley og Godrich først og fremst). Disse bidrar sterkt til å gjøre dette til en sterk plate! Føler at hun har mere å gå på , derfor holder jeg igjen en karakter. Dette er nok ikke det siste vi får høre fra denne unge australske damen.

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.