Ten Years – Kjedelig…

Blant gjestemusikerne finner vi saksofonisten Mel Collins, Pete Wingfield og gitarist og produsent Derek O’Brien (Buddy Guy, B.B. King). Likevel har resultatet med Blues Basement blitt svært så skuffende. Mest fordi låtene byr på lite spennende arrangementer. Det er visse grenser for hvor engasjerende femten tradisjonelle blues- og boogielåter kan bli…!
Blues Basement er ellers habile musikere og brukbare låtskrivere, men de tyr litt for lett til typiske bluesklisjeer (les: hes stemme og gamle velbrukte gitarriff). Produksjonsarbeidet er heller ikke allverden, og vokalen er til tider direkte sur!

Bandet skal likevel ha ros for at mesteparten av materialet er selvkomponert. Coverversjonene av the Sun Is Cryin’ (Elmore James) og Have You Ever Loved A Woman har vi hørt mye bedre innspillinger av tidligere. Blues Basement på plate blir dessverre bare en kjedelig opplevelse, så la oss bare håpe at de er atskillig bedre live fra scenen…

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.