Raw Sylk – Rå, feminin hip hop!

Raw Sylk – Rå, feminin hip hop!

Sylk-E Fyne presenterer for oss et solid hip hop-album som det står respekt av. Vi får høre en kvalitetsmessig god produksjon, albumet har variasjon, nyskaping og musikalske ferdigheter på et høyt nivå, og ikke minst har hun fått god hjelp av gjesteopptredener fra blant annet Too Short og Chill. I stedet for å kore til mannlige rap-artister, har hun fått dem til å være i bakgrunnen.

Av de tolv sporene på albumet Raw Sylk er det mange godbiter å velge mellom, og en kan jo trekke frem åpningssporet, Keep It Real (med Too Short), som en begynnelse. En litt «sint» låt, men allikevel feminine, heftig basskomp, solid rap og hip hop refreng, en godbit.

Romeo And Juliet (med Chill), har også et solid innhold, kanskje en tanke litt mer avslappet tone, men i likhet med sporet, Grand Jury (Coming Through) har begge låtene blitt inspirert av soul og disco-toner fra mer kjente René & Angela, bl.a. fra klassikeren I’ll Be Good. Material Girl viser at Fyne også behersker «ren» rap.

Raw Sylk er en ganske god beskrivelse av dette albumet. Det bærere tydelig spor av at det er en kvinnelig artist, men allikevel er det på en måte litt rått også.

Vi slipper å høre det tradisjonelle fuck-vokabularet på dette albumet, og kanskje er det Fyne sine kvinnelige innstillinger som bevisst har kuttet dette ut, hvem vet? I alle fall er dette noe av det mest positive jeg har hørt fra hip hop-fronten på lenge, og albumet anbefales

Pål Endre Eriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.