Rejoice Rejoice – Heftige dub-rytmer med internasjonal appell

Rejoice Rejoice – Heftige dub-rytmer med internasjonal appell

Å kalle TransGlobal Underground et band er kanskje ikke riktig da de etterhvert består av rundt tredve medlemmer fra mer eller mindre hele verden, og fra mange forskjellige kulturer. Likevel har «bandet» en kjerne som består av Mantu (trommer, programmering), Alex Kasiek (keyboard, programmering), Natacha Atlas (vokal, perkusjon), Count Dubulah (gitar, bass, programmering). De har base i Storbritannia, om du ikke allerede vet det.

TransGlobal Undergrounds internasjonale sound har plukket mange elementer fra østen og særlig midtøstens arabiske stater – noe som preger deres rytmiske og elektroniske dub-hop. Heftige dub-rytmer er nemlig på Rejoice Rejoice grunnmuren som den elers så energiske musikken deres er bygget på.

Platen inneholder alt fra techno- og reggaetrommer til bulgarske folketoner, og er kledelig pakket inn i et lydbilde som kan ta pusten fra alle og enhver. Deres arabisk-indiske sound, som på Ali Mullah, er nok deres varemerke, og den båsen man lettest kan plassere TransGlobal Underground i.

Den britiske musikkavisen NME skrev i sin tid (1993 for å være eksakt) at «Enten du liker det eller ikke, TransGlobal Underground er det mest overbevisende band i dette landet for tiden. Hvis du ikke har tenkt å stige ombord nå, så kom deg ut av veien: den kulturelle revolusjon starter her!». Jeg vil herved konstantere at utsagnet er like aktuelt i dag, fem år senere!

TransGlobal Underground er verdensmusikk som er plukket fra øverste hylle på kvalitetsstativet, og får navn som Deep Forest og Enigma (uten sammenligning forøvrig) til å virke som bleke «kjøpesenterkopier» i forhold. TransGlobal Underground er i motsetning til disse ekte vare, og plastlyden som preger de andre er fullstenig fraværende her.

Rejoice Rejoice er uten den minste tvil et steintøft album, og heftigere enn krutt! Dette er et album som er skapt for å nytes, noe du vil kunne gjøre enten du befinner deg hjemme, i bilen, på trening, på rave-party eller på jazzfestival!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.