Version 2.0 – Har ikke mistet grepet… enda!

Version 2.0 – Har ikke mistet grepet… enda!

Slik er det ikke lengre, og Garbage sitter igjen med en ufattelig vanskelig oppgave; å måtte befeste sin posisjon som en av rockens reddende engler. Version 2.0 blir dermed et resultat av hva kvartetten egentlig er gode for. Skal jeg være ærlig, har jeg lyst til å si at du skal glemme alt du hittil har hørt om albumet. Version 2.0 bør tas for det det er, nemlig en oppfølger til en av tiårets mest interessante plateutgivelser.

Det skal nesten ikke gå an å gjøre det samme en gang til, noe bandet forøvrig heller ikke gjør. Likevel er det mye genial popmusikk å spore på albumet. Singlene Push It og I Think I’m Paranoid har for de fleste sikkert allerede bekreftet dette. Albumet inneholder ellers flere spor av samme kaliber, og Garbage har i mine ører klart å følge opp, omtrent som jeg kunne ha forventet. Det bør også føyes til at noen spor er forholdsvis svake! Men, bandet har utvilsomt ivaretatt sin egen stil, og føyer seg naturlig inn i rekken av band som vil bli kopiert av nykommere (og veteraner?) på markedet.

Hvis jeg likevel kan tilføye at jeg er litt skuffet, så må det være at bandet ikke våger å gjøre noe relativt nytt – for Version 2.0 lever svært godt opp til tittelen sin; som en del 2 som fortsetter hvor del 1 slapp…! Men hvem gjør så det motsatte? Ikke mange!

Garbage holder mål denne gangen også, fordi jeg får hva jeg forventet. Men skjer det ikke drastiske endringer på en eventuell versjon 3.0, er jeg redd for at de ikke vil nå igjen toget… som er i ferd med å dra fortere fra enn hva Garbage klarer å følge!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.