Live On Two Legs – Konsertutgaven av Pearl Jam holder mål

Live On Two Legs – Konsertutgaven av Pearl Jam holder mål

Eddie Vedder og gjengens 1998-turne er utgangspunktet for Live At Two Legs, og tar i all hovedsak for seg materiale fra siste halvdel av bandets karriere. Pearl Jam har overlevd seg selv, og som eneste gjenlevende band fra Seattle-bølgen tidlig på 90-tallet, har de i årenes løp utviklet seg til et stabilt rockband med flere glitrende studioutgivelser bak seg. At de også duger på scenen, er denne utgivelsen et bekreftende dokument på. Det avsløres bl.a. at det må være mer enn Neil Young som har inspirert gruppen til å ha blitt et dyktig band, både på scene og i studio.

Bandet sier selv at den siste turneen har vært deres beste, og det var derfor naturlig for dem å velge denne som utgangspunkt for plata. Jeg ser ingen grunn til ikke å være enig, for i forhold til Live In Atlanta opplever jeg her et mer modent band hvor selvsikkerheten neppe har vært større. Låtene er jevnt ekstra krydret (legg spesielt merke til Daughter), og fremstår i liveutgave som rene energibomber. Det er nesten som å være der! Live On Two Legs viser et energisk og spillesugent Pearl Jam, men totalvurderingen blir det likevel som med liveplater flest; et must for fansen, mens resten av folket heller venter på Best Of-plata!

Jeg innrømmer at jeg trives i selskap med Pearl Jam på Live On Two Legs, og kan trygt anbefale plata. Jeg betrakter meg derimot ikke som en stor fan av gruppen, men respekterer dem både som band og som scenekunstnere. Derfor føles det naturlig med en liveplate fra Pearl Jam akkurat nå.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.