Stille Natt – For stille!

Stille Natt – For stille!

Denne beskrivelsen holder ikke stand. Platen er vakker og klangfull. Nidarosdomens Guttekor er flinke, men kommer ikke til sin rett her. Kombinasjonen kor og fiolin fungerer ikke helt. Tellefsen spiller som alltid vakkert og koret synger som engler, men jeg savner den sakrale stemningen som jeg forventer av denne type juleplate. Sant og si synes jeg at innblandingen fra Tellefsens fiolin forstyrrer mer enn den styrker koret. Samtidig er koret altfor dempet og forsiktig.

Innslagene hvor fiolinene er enestående, fungerer bedre, men de er heller ikke stemningsskapende nok. Air av Bach er for meg tidsuavhengig, men den ville fungert bedre hvis den hadde fått et mektigere, barokk orgelbrus i bakgrunnen. Det hele tones ned til det kjedsommelige. Det dempede orgelspillet gir meg snarere assosiasjoner til begravelsesseremonier.

Helhetsnntrykket er at det er en vakker, men for lett og ikke helt komplett juleplate. Den er absolutt verd å lytte til, selv om jeg for min del ikke blir helt entusiastisk. Jeg savner et mektigere lydbilde med kraftige mannsstemmer, glassklare guttestemmer og orgelbrus. Dette blir ikke innfridd her. Sammenligninger med Nidarosdomens juleplate fra 1997 gjør at Stille Natt blir litt skuffende. Jul I Nidarosdomen som da ble laget sammen med Trondheimssolistene er absolutt å foretrekke. Den blir til sammenligning en middelalderkatedral verdig!

Anne Dahle

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.