Tranzania – Hvilken LYD!!!

Tranzania – Hvilken LYD!!!

Tranzania er mer enn noe annet en techno-plate, som nordmennene Stephan Groth og Christian Grimshei i Acid Queen står bak, men platen hadde ikke kunnet bli hva den har blitt uten hjelp fra de afrikanske og arabiske sangerne og musikerne i from av Sisi Kwa Sisi og Egyptian Musical Club, samt Kirkelig Kulturverksted som alltid leverer lyd i verdensklasse! Produsent (og gammel NRK-ringrev) Sigbjørn Nedland bør også få honnør for produksjonen.

Tranzania får Underworlds Second Toughest In The Infants og særlig Leftfields Leftism til å virke som øvelser, mens dette er den ferdige oppgaven! Forskjellen er at her er det ispedd mer dance-effekter, så det blir ikke på samme måte en direkte technoopplevelse som de nevnte er.

Kombinasjonen av det afroarabiske og techno fungerer også ypperlig. Ispedd en anelse dance, blir dette utvilsomt en av årets mest overbevisende utgivelser, hvor inntektene attpåtil går til et godt formål: «å utvikle tanzaniansk musikk og skape bedre muligheter for tanzanianske musikere, komponister og tekstforfattere». Samarbeidet er forøvrig i tillegg til Kirkelig Kulturverksted også støttet av NRK P2, Strømmestiftelsen og NORAD.

At Acid Queen og Tranzania ikke har fått mer oppmerksomhet i media er for meg en gåte. Dette produktet er nemlig aldeles glimrende på alle måter, det må oppleves!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.