Eventyret Om Tsjaikovskij – Nytt eventyr om enda en av de store komponistene.

Eventyret Om Tsjaikovskij – Nytt eventyr om enda en av de store komponistene.

At serien om komponistene har vært en suksess, er fakta som både Minken Fosheim og Universal bør ha grunn til å være fornøyde med (foreløpige salgstall viser at hver av de foregående utgivelsene alle har passert 20.000 solgte enheter). Det faktum om at stoffet både fungerer som fortelling, og at det er lærerikt, er min egen 7-årige datter et levende bevis på. Hun har fått med seg de foregående utgivelsene, og har disse CD-platene som egne personlige favoritter.

Det vises også gjennom hennes engasjement i historiene. Hun fanger umiddelbart opp «hvilken» komponist som spilles i diverse sammenhenger, og gjør en musikkfrelst pappa aldri så lite stolt i de «riktige» selskaper. Det er også godt å registrere at hun foretrekker Minken Fosheims eventyr framfor vås som dukker opp på Smurfeplater, Spice Girls og annet sløvende nonsens for småjenter… – og det fullstendig uten innblanding fra oss voksne.

Eventyret Om Tsjaikovskij føyer seg pent inn i rekken av vellykkede barneplater fra Minken Fosheim. At hun egner seg spesielt godt for dette formålet, har hun tidligere vist i opplesninger på radio, i Barne-TV og i andre sammenhenger. Hun leser godt, har en god og engasjerende stemme og har evnen til å formidle en god historie med troverdighet. Fortellingene har også historisk relevans, og gjør det hele svært så lett tilgjengelig for den yngre garde.

Jeg kan ikke annet enn å glede meg over prosjektene i denne serien, noe som flere i familien også heldigvis vet å sette pris på. Vi gleder oss allerede til neste eventyr i serien, og koser oss fram til da med Eventyret Om Tsjaikovskij og de foregående utgivelsene…!

Applaus til Minken & co. for at dere bringer dette ut til folket, små som store.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.