Adrian|Bjørnov – Hyggelig nok, i grunnen!

Adrian|Bjørnov – Hyggelig nok, i grunnen!

Om det å representere Norge i Grand Prix (1984) eller på musical-scenen i London (Wich Witch) på begynnelsen av 90-tallet var høydepunkter eller nedturer, har vært diskutert til det kjedsommelige, og jeg har ikke tenkt å bruke deres fortid som et argument for eller mot den nye platen, som enkelt og greit har fått tittelen Adrian|Bjørnov. Nytt navn, ny plate og nytt selskap virker på meg som et forsøk på å starte på nytt, og da er det vel også meningen at vi skal la fortiden ligge, velger jeg å tro…!

Jeg vil først og fremst trekke frem at musikkritikerne i Akersgata ikke har vært helt rettferdige mot duoens nye plate. Vel og merke er ikke dette en genial plateutgivelse, men jentene beviser at de er i stand til å fornye seg, om ikke annet så er de ihvertfall i takt med tiden. Adrian|Bjørnov er en ren popplate, og skal og bør betraktes som nettopp det.

Litt trip-hop effekter og hjelp fra storheter som Nils Petter Molvær (på Skyggen, som også står som platens sterkeste spor), samt takkehilsner til Ketil Saunes og Bugge Wesseltoft er kanskje ikke alene nok til å heve denne utgivelsen over gjennomsnittet, men jeg vil likevel si at det fungerer – stort sett ihvertfall. Tekstmessig var jentene like dyktige som 16-åringer som de er nå, og jeg har problemer med å se en altfor stor utvikling på det området. Noen ganger blir det nesten pinlig naivt, som i Baby. Men pyttsann – det fungerer heldigvis jevnt over bedre enn på den låten.

Adrian|Bjørnov gjenstår som en slags variant av Dronning Mauds Land, og minner til tider mye om dem. Tidvis vakkert, tidvis lekkert, men også tidvis litt kjedelig også er jeg redd – men aldri dårlig.

Alt i alt sitter jeg igjen med et inntrykk av at dette er en helt grei popplate, verken mer eller mindre. Adrian|Bjørnov har gjort et hederlig forsøk på å bidra med en delvis interessant plate ved avslutningen av dette århundre, og de fortjener bedre enn å bedømmes på grunnlag av sin fortid som Dollie De Luxe eller grunnet negative omtaler i andre medier…! Hvorfor en firer?? Fordi de fortjener det, vel! Velkommen tilbake, hva mer er det å si?

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.