Something Is Like Nothing Was – Mesterlig debut!

Something Is Like Nothing Was – Mesterlig debut!

Musikken Bergenstrioen serverer er perfekt for mørke høstkvelder. Ikke ulikt Mogwai i deres rolige partier og nevnte Sister Sonnys Lovesongs bringer Monopot det smellvakre segmentet de alle opererer i et hakk videre. Det skjer tilsynelatende ikke så veldig mye i musikken til Monopot, men de makter likevel å tilføre låtene en god porsjon følelse og masse nerve. I utgangspunktet er albumet spilt inn live i studio, noe som utvilsomt viser hvilke kvaliteter som bor i disse musikerne.

Melankolien driver det hele fremover gjennom et lydbilde som preges av en stor blomstereng av bass-lyder, med klingrende gitarer og trillende perkusjon som støttespillere. Monopot har sågar hentet inn DJ Barabass og trommis Frode Unneland (Savoy, Chocolate Overdose, Unge Frustrerte Menn m.fl.), Kaptein Kaliber og attpåtil samplet fra Hüsker Dü-klassikeren Something I Learned Today (på Together We Make A Hole) som medspillere på sitt lille mesterverk.

Det er likevel Monopot selv som er arkitektene bak sine ideer og det er de selv som skal ha æren av hva de her har skapt. Det eksisterer ikke støy på albumet, slik som det forekommer i Mogwais tilfelle, men albumet er i sin helhet viet en avslappende atmosfære. Det veksles mellom instrumentale partier og forsiktige vokalarrangementer i en perfekt balanse.

Something Is Like Nothing Was er mer enn en ordinær plate: Det kan karakteriseres som et verk – et lite mesterverk, faktisk! Når vi samtidig skal ta i betraktning om at det her handler om en debutplate kan vi ikke annet enn la oss begeistre helt opp til en toppkarakter.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.