Christina Aguilera – Søt Mariah-pop

Christina Aguilera – Søt Mariah-pop

Christina er 18 år gammel og den lange veien mot stjernene begynte visstnok allerede i åtte års-alderen da hun opptrådte i det amerikanske talentshowet Star Search. Tolv år gammel opptrådte hun i Disney-show sammen med allerede nevnte Britney. Så allerede da var de konkurrenter, med andre ord. Den selvtitulerte debuten til Christina er nå kommet, etter at radiohiten Genie In A Bottle har gjort jobben sin og ikke unngått så veldig mange.

Sjangeren er straight og kommersiell pop, og som det meste vi spiser nå om dagen er dette også light. Er dette så ensbetydende med at Christina Aguilera har gjort en dårlig plate? Ofte er det slik. Talent er ofte ikke ordet som sloss om oppmerksomheten innen denne delen av bransjen der markedsføring, utseende og konsept ofte er langt viktigere. Christina er selvfølgelig et resultat av alt dette, men hun har også levert en helt okey plate(!)

Så får det være at den til tider høres ut som en blåkopi av hvilken som helst av Mariah Careys produksjoner. For det gjør den.

Men om jeg nå legger kynismen til side et lite øyeblikk, innrømmer jeg gjerne at dette er pop-melodier med vers og refreng som er minst like bra som Mariahs. Så får det være opp til hver enkelt hvor mye man skal legge i det. Og dama kan synge. Riktignok på klassisk syngedame-vis. Pompøst og kjedelig.

Poenget er likevel: Dette er ingen dårlig plate, sammenliknet med mye av det andre som kommer ut innen samme segment. Straight og dyktig produksjon, samt klassiske og velklingende poplåter (om enn litt kjedelige) er formelen. Dessuten har jeg funnet ut hva «80-talls-helten» Matthew «Break My Stride» Wilder gjør på for tiden! Han skriver låter for Christina Aguilera!

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.