Mountains Of Time – Glimrende fra Savoy

Mountains Of Time – Glimrende fra Savoy

Allerede i åpningssporet på albumet merker jeg en klar forbedring fra forgjengerne, og det er samtidig klart at Pauls vokalprestasjoner er kraftig forbedret siden sist.

På Mountains Of Time har ellers Lauren fått slippe mer til, og sett under ett virker det som ett steg i riktig retning for Savoy. Videre er det klart at albumet består av bare gode komposisjoner, som hver for seg også er sterke beviser på hvilke kvaliteter som ligger under overflaten både på tekst- og melodisiden.

Ta bare en lytt på Man In The Park, Star, Mountains eller Everyone så skjønner du nok hva jeg mener! Vi snakker om vidunderlig enkel, men smågenial popmusikk, som både fenger og engasjerer. Paul Waaktar Savoy er både Lennon og McCartney på én gang! Selv om det i utgangspunktet ikke låter altfor avansert, er det klart at det er en kunst å få fram gode popmelodier som i tilfellet på Mountains Of Time.

Samspillet musikerne imellom, ser på alle felter ut til også å være nøye planlagt og utprøvd før tonene er foreviget i opptakene som er foreviget i rillene her. Vekslingen av vokal mellom Lauren og Paul, virker like koordinert som samspilklet musikerne imellom, hvor særlig trommis Frode Unneland for n’te gang får vist sine talenter. Det er neppe tilfeldig at det nettopp er Unneland som er plukket ut til Savoys tredje faste medlem.

Jeg vil til slutt legge til at det ikke har vært enkelt å sette en karakter på Mountains Of Time, da det i utgangspunktet virket mer naturlig å gi platen en femmer framfor toppkarakteren. Men etter å ha gått i dybden på albumet, og latt det få feste seg, finner jeg lite å sette fingeren på som bør trekke ned. Mountains Of Time er intet mindre enn et fantastisk flott album, og fortjener en toppkarakter! Sånn er det bare…!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.