The Burning Red – En treplanke i hodet av en metalplate!

The Burning Red – En treplanke i hodet av en metalplate!

Med The Burning Red har Machine Head kommet inn på riktig spor igjen. Vokalist, gitarist og sjef Robb Flynn har gått igjennom et par harde år med selvransakelse (bl.a. tok han det hardt at den opprinnelige gitaristen sluttet for å pleie egoet sitt) og har kommet styrket gjennom opplevelsen.

Fra kun brøling og litt forsiktig sang på de to forrige platene, synger faktisk Flynn svært så sårt på et par sanger denne gangen. Blant annet på The Polices Message In A Bottle, noe som må være en av de mest interessante coversanger som noen gang er laget. Av andre låter kan bl.a. From This Day med sin catchy melodi nevnes, det kan også tittellåta, men alt i alt er det helheten som trekker opp.

Machine Head spiller en form for musikk du må være i absolutt riktig humør for å kunne høre på. Det vil si i en form for frustrasjon, sinne, depresjon eller andre mørke sinnstilstander. På en annen side spiller de også en svært sunn form for musikk. Dette er musikk som får ut negative følelser uten at det er nødt til å gå utover andre.

Med knallharde gitarer og enormt raseri kommer The Burning Red ut av høyttaleren som en jævel på vei for å ta deg. Flynn rapper, synger og brøler gutturalt om hverandre, mens bandet gyver i vei på de mest halsbrekkende musikalske strikkhopp du noen gang har hørt.

Ikke for sarte sjeler, men for dem som trenger litt mer aggressiv pleie. «All the pain that’s filled these eyes you see, has only made them bleed just recently». Jepp!

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.